Last Minute Tips voor het kopen van een auto

Gebruik deze tips om elk voordeel uit een nieuwe auto te halen.

Voer uw kredietrapport uit. Ontvang een gratis kredietrapport (u krijgt er één per jaar op AnnualCreditReports.com) van elk van de grote kredietrapportagebedrijven. Het kredietrapport stelt oude schulden en onbetaalde boetes vast waardoor u geen autolening kunt krijgen en biedt u de kans om de problemen op te lossen. Doe dit minimaal 90 dagen voordat u een auto koopt.

Ken uw “realistische” aankoopprijs van een auto. Hoewel u mogelijk in aanmerking komt voor een voertuig met een waarde van $ 35.000, betekent dit niet dat u het moet kopen. Als u verkleint naar een nieuw voertuig met een waarde van $ 25.000, kunt u honderden dollars per maand besparen die naar andere huishoudelijke uitgaven kunnen gaan – zelfs gas, olie en onderhoud aan uw nieuwe auto, vrachtwagen of SUV.

Doe je huiswerk. Loop geen dealer binnen, tenzij u van tevoren weet waar u naar op zoek bent. Doe eerst het onderzoek om een ​​auto of vrachtwagen te vinden die voldoet aan uw behoeften, stijl en budget, en vergelijk vervolgens de prijzen die anderen onlangs hebben. Via een kenteken check kunt u ook veel informatie krijgen. Zo kunt u met uw kenteken bandenspanning checken en is ook een goed manier hoe meldcode auto vinden als u die niet weet.

Bekijk de kalender. De herfst is de meest gunstige tijd om een ​​nieuwe auto te kopen, omdat de nieuwe modellen van volgend jaar uitkomen. Als u het “vorig jaar” -model koopt (dat zou nu 2018 zijn), kunt u gemiddeld 20% besparen op de prijs van het voertuig.

Ga naar de forums. Ontdek wat mensen betalen voor auto’s met behulp van de betaalde forums op Edmunds.com of Kelly Blue Book. Dat vertelt u wat echte autokopers betalen voor de auto die u bij een dealer wilt.

Focus niet op de factuurprijs . De winst van de dealer is niet wat ze boven de factuur verdienen, dus geef niet toe wanneer de verkoper spreekt over de noodzaak om winst te maken. Dealers verdienen veel extra geld aan incentives en add-ons, en ook aan inruilwaarden.

Focus op de autodealers met veel handel. Meestal hebben grotere en drukkere dealers de meeste speelruimte voor automatische prijsonderhandelingen

Verkoop aan een particuliere eigenaar . Als u uw oude voertuig verkoopt om een ​​nieuw voertuig te helpen financieren, verkoop het dan niet aan de dealers. Verkoop het in plaats daarvan aan een particuliere koper. Hierdoor kan tot 25% meer op de aankoopprijs van het voertuig worden toegevoegd.